top of page

LINNUNKOTO™ -UURNAN TARINA

Karjalan Kelo ja Ikilehto yhteistyössä

Kuvassa on Linnunkoto - uurnan ensimmäinen malli nostettuna Kolin Ikilehdon koivikkoon. Mallilla ei vielä ole suuaukon suojaa ja se on hieman pienempi kuin lopullinen Linnunkoto.

Linnunkoto sai alkunsa Joensuussa, jossa Karjalan Kelo valmistaa käsityönä puisia uurnia. Ikilehdon väki oli ihastellut uurnia jo pitempään, sillä haaveena oli uurna, joka saisi uuden elämän linnunpesänä. 

Ajatus sai vauhtia kun Karjalan Kelo kirjoitti pajalla vierailleesta pöllöstä: "Pitää alkaa tehtailemaan pöllönpönttöjä lähimetsiin."

Linnunkoto on mittatilaustuote, jonka suuaukon koon voi valita lintulajin mukaan.

Uula Color pellavaöljymaalilla sävytetty Linnunkoto -sävyvaihtoehdot ovat sinertävä Utu, tumma Uni, vaalea Pouta, vihertävä Purjo ja helmenharmaa Naava.

Hautausmaan luontokartoituksessa biologi löysi maastosta karjalanruusua, joka on Pohjois-Karjalan maakuntakukka. Kukan kaunis kukinta innoitti luomaan erikoissävyn Kolin Ikilehdon Linnunkoto-uurnalle: roosa Karjalanruusu.

PHOTO-2022-06-14-15-13-18_edited.jpg
Linnunkoto: About Us

Miten Linnunkoto™ -uurna toimii?

Käsityönä valmistettu puinen uurna pitää sisällään kangasuurnan. Kangasuurna nostetaan irroitettavan puukannen alta ulos uurnasta. Tuhkat voidaan joko sirotella tai haudata maatuvassa kangasuurnassa. Suuaukko valitaan pesälinnun koon mukaan. Uurnan sisällä on puinen välikatto, jotta tila on lintuperheelle mieluisa. Linnunkoto™-uurna nostetaan ripustusköyden avulla puuhun hartiakorkeudelle.

Linnunkoto: Video

KESTÄVÄÄ KÄSITYÖTÄ

PAIKALLISTA

Lähellä tuotetut materiaalivalinnat

YKSILÖLLISTÄ

Puusepän käsityötä mittatilauksena

YHTEISÖLLISTÄ

Perinnesävyjen osaaja Uula Color Porissa

MONIMUOTOISTA

Tarkkaan suunniteltu alueen lintukannalle

PHOTO-2022-08-29-11-39-29_edited.jpg
Linnunkoto: Causes
bottom of page